latinica  ћирилица
23/07/2017 |  08:16 ⇒ 08:16 | Аутор: РТРС

Избјегавати дужа путовања у најтоплијем дијелу дана

Ауто-мото савез Републике Српске упозорио је возаче да због најављене високе дневне температуре избјегавају дужа путовања у најтоплијем дијелу дана, а уколико путују да праве чешће паузе и возе опрезно.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Услови за вожњу јутрос су повољни, а режим саобраћаја измијењен је на путевима на којима се изводи радови.

На ауто-путу Градишка-Бањалука измијењен је режим у одвијању саобраћаја због постављања лед маркера у тунелима "Лакташи" и "Клашнице".

Возила успорено саобраћају на магистралном путу Бањалука-Прњавор због радова на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор. На овој дионици саобраћај ће се до 31. августа одвијати у оба смјера са ограничењем брзине кретања возила до 20 и до 40 километара на час, а могуће су и повремене обуставе саобраћаја због изласка грађевинске механизације на пут.

На дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице на локалитету Маховљанске петље због изградње вијадукта долази до обуставе саобраћаја у времену од 23.00 до 5.00 часова у максималном трајању до 30 минута.

Због изградње кружног тока измијењен је режим одвијања саобраћаја на раскрсници у Милићима.

На подручју општине Сребреница због реконструкције коловоза измијењен је режим у одвијању саобраћаја на регионалном путу Братунац-Зелени Јадар.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремених обустава саобраћаја, у трајању од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалном путном правцу Површнице-Лопаре у току је санација клизишта због чега је саобраћај теретних возила преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На подручју Федерације БиХ радови су актуелни на путним правцима Доњи Вакуф-Травник, Врапчићи-Мостар, Тузла-Калесија и Бугојно-Купрес.

Извор: Срна