latinica  ћирилица
21/07/2017 |  16:28 ⇒ 16:32 | Аутор: РТРС

Прњавор остаје без Аутобуске станице?

Власник Аутобуске станице у Прњавору Петар Душанић изјавио је данас да ће станица бити затворена уколико инспекција не буде дозволила наставак радова на објекту како би био доведен у редовну употребу.
Аутобуска станица у Прњавору (Фото: prnjavorski.net) -
Аутобуска станица у Прњавору (Фото: prnjavorski.net)

Након што је данас одложено рушење адаптираног дијела објекта Аутобуске станице, Душанић каже да му није била потребна нова дозвола за радове, како то тврде из инспекције, будући да Аутобуска станица има грађевинску дозволу која је издата 1987. године.

Он наводи да се приликом реконструкције "није изашло из грађевинске линије", односно да постојећи објекат није прошириван, већ је само уграђена друга врста материјала.

"Умјесто металне решетке, постављен је зид и предвиђено је стакло како би станица била затворена због присуства великог броја птица које прљају овај простор и путнике. Ако је у интерес општине Прњавор да тако остане, ја такву станицу нећу водити", рекао је Душанић.

Он каже да ће сам порушити адаптирани дио, а објекат затворити за саобраћај, тако да Прњавор неће имати Аутобуску станицу.

"Нека општина или неко други прави нову станицу и управљају са њом како хоће. Ја са оваквом каква јесте нећу управљати", рекао је Душанић.

Он сматра да је некоме засметало што је послије 30 година, откако постоји Аутобуска станица, желио да је уреди.

"Није нам циљ била злоупотреба или незаконит рад", рекао је Душанић.

У инспекцији кажу да Душанић није имао потребну документацију за градњу, те да је због тога више пута упозораван, након чега је услиједио и налог за рушење.

Начелник општинског Одјељења за инспекцијске послове Сузана Шврака потврдила је да је јутрос било заказано рушење адаптираног дијела Аутобуске станице у Прњавору, али да је извођачу тих радова предузећу "Бунић компани" из Бањалуке било онемогућено да изврши задатак.

"Власник Аутобуске станице Петар Душанић затворио је приступ објекту, односно физички онемогућио приступ радницима да изврше рушење. Овај процес неће бити заустављен, поступак се наставља. Одредићемо нови термин у којем ће бити извршено рушење адаптираног дијела Аутобуске станице", истакла је Шврака.

Приступ багерима објекту Аутобуске станице јутрос је био онемогућен због затворене капије, на којој је стајало обавјештење да станица до даљег не ради због неспоразума са прњаворском инспекцијом.

Неколико часова касније Аутобуска станица је, ипак, отворена за саобраћај.

Извор: Срна