latinica  ћирилица
21/07/2017 |  15:37 ⇒ 16:55 | Аутор: РТРС

ЕФТ донирао 70.000 КМ за санацију школе у Љебу

Компанија ЕФТ Рудник и Термоелектрана "Станари" донирала је 70.000 КМ за санацију и реконструкцију подручне школе "Десанка Максимовић" у Љебу, чиме је омогућен безбједан наставак наставе и обезбијеђен сигуран школски простор.
ЕФТ донирао 70.000 КМ за санацију школе у Љебу - Фото: СРНА
ЕФТ донирао 70.000 КМ за санацију школе у ЉебуФото: СРНА

Током посјете градилишту, а посредством донације ЕФТ-а "Станари", амбасадор Велике Британије у БиХ Едвард Фергусон је, заједно са предсједником ЕФТ групе Вуком Хамовићем, школској библиотеци донирао 300 књига.

Фергусон је рекао новинарима да је ЕФТ највећи британски пројекат у БиХ, наводећи да запошљава око 800 људи, а производи 300 мегавата струје.

Он је навео да Термоелектрана у потпуности испуњава постављене задатке, да је посвећена еколошким резултатима, те да је констатовано да су загађујуће материје од почетка рада у оквиру предвиђених европских стандарда.

Директор Основне школе "Десанка Максимовић" Александар Ристић рекао је да ће дониране књиге знатно унаприједити рад школе, коју похађа 32 дјеце у пет одјељења, те да ће реконструкцијом објекта бити обезбијеђен сигуран наставак наставе и школски простор.

Директор ЕФТ-а Рудник и Термоелектрана "Станари" Саво Мирковић рекао је да је ово друштвено одговорна компанија која је само ове године произвела 1,1 милион киловат-часова, те навео да је успјешно завршен ремонт и да већ два мјесеца раде без застоја.

Он је истакао да ова комапнија дугорочно разматра опцију довођења стратешког партнера да би ослободили капитал за нове пројекте.

ЕФТ Рудник и Термоелектрана "Станари" је чланица ЕФТ групе.

ЕФТ група се бави трговином и инвестицијама у енергетском сектору, посебно у Западној, Средњој и Југоисточној Европи. Пројекат у Станарима је највећа инвестиција у енергетски сектор у БиХ током посљедње три деценије.

Укупна вриједност инвестиције за изградњу термоелектране и проширење капацитета рудника износи око 550 милиона евра. Године 2005, на дан преузимања Рудника "Станари", ЕФТ је запошљавао 289 радника, а данас запошљава укупно 780, са трендом даљег пораста броја запослених, наведно је у саопштењу ЕФТ-а.

Извор: Срна