latinica  ћирилица
21/07/2017 |  15:10 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

У суботу мало до умјерено облачно и спарно (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује мало до умјерено облачно вријеме, али ће и даље бити топло и спарно.

Јутро ће на југу бити сунчано, а у сјеверним и источним крајевима промјенљиво.

Током дана доћи ће до умјереног развоја облака на сјеверу и истоку, али ће и даље бити вруће, спарно и у већини предјела суво вријеме.

Послије подне су на сјеверу могући краткотрајни пљускови, а увече на сјевероистоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода Српске.

Вјетар ће бити слаб до умјерен јужни и југозападни, а на моменте и појачан.

Јутарња температура ваздуха од 15 до 21, на југу од 20 до 24, а највиша дневна од 33 до 39 степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

У недјељу ујутро очекује се претежно ведро вријеме, уз малу облачност. Током дана сунчано, веома топло и у многим мјестима вруће и спарно.

Данас је било сунчано вријеме, уз малу до умјерену облачност, до краја дана понегдје у централним и источним подручјима могућ је и краткотрајни пљусак.

Температура ваздуха измјерена у 14.00 часова: Бјелашница 17, Чемерно 26, Хан Пијесак, Мраковица, Иван седло 27, Соколац и Гацко 30, Србац, Сребреница и Неум 31, Мркоњић Град, Невесиње, Нови Град, Шипово, Бихаћ, Бугојно, Градачац, Ливно, Сански Мост и Сарајево 32, Фоча, Рибник, Вишеград, Добој, Приједор, Требиње, Тузла и Зворник 33 степена Целзијусова.

У Билећи, Рудом, Бањалуци и Бијељини данас је у 14.00 часова измјерена температура од 34, у Зеници 35, Грудама и Стоцу 36, те Мостару 38 степени Целзијусових.

Извор: СРНА