latinica  ћирилица
20/07/2017 |  19:54 ⇒ 21:43 | Аутор: РТРС

И.Сарајево домаћин Европског омладинског олимпијског фестивала

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић разговарао је данас са предсједником Одбора Европског парламента за Југоисточну Европу Дорис Пак о организацији Европског омладинског олимпијског фестивала 2019. године чији су домаћини Источно Сарајево и Сарајево.
Источно Сарајево - Ненад Вуковић - Фото: СРНА
Источно Сарајево - Ненад ВуковићФото: СРНА

"Добили смо добра упутства шта је све потребно да урадимо кад је ријеч о инфраструктури, организационом буџету и другим врстама помоћи за организацију једног тако важног такмичења. Овај пројекат сматрамо најважнијим у овом мандату", изјавио је Вуковић новинарима након састанка у Источном Сарајеву.

Према његовим ријечима, са Паковом је разговарано о организацији фестивала јер је она дуго година као европски парламентарац водила Одбор за културу и спорт.

"Ми желимо да будемо отворен град који сарађује са свим међународним институцијама, са свим важним личностима које одлучују о озбиљним стварима на овом простору", истакао је Вуковић.

Пакова је зажелила много успјеха у организацији фестивала, истакавши да се на састанку покушало указати на неке додатне канале који могу бити искориштени за финансирање Европског омладинског олимпијског фестивала 2019. године.

Према њеним ријечима, на основу разговора са више начелника и градоначелника у оба ентитета у БиХ ове године дошла је до сазнања да општине и градови добијају све мање новца за свој посао.

"Надам се да ће поједини начелници и градоначелници затражити од БиХ и ентитета да буду промијењени закони како би општине и градови добијали више новца од ПДВ-а", рекла је Пакова. 

Извор: Срна