latinica  ћирилица
20/07/2017 |  19:21 ⇒ 21/07/2017 | 07:46 | Аутор: РТРС

Добојска болница, коначно, без блокаде!? (ВИДЕО)

Ближи ли се крај агоније добојске болнице? Граду је уплаћен кредит, чиме су се стекли услови да ова локална заједница измири преузета дуговања болнице за воду.
Добој - Болница - Фото: РТРС
Добој - БолницаФото: РТРС

Ово би деблокирало рачун болнице, који је већ осам дана под блокадом на основу судске пресуде за принудну наплату дуговања.

Рачун болнице до краја радног времена није деблокиран, али најкасније сутра, очекује се да то више неће бити проблем.

Милорад Живковић, в.д. директора Болнице у Добоју, каже да има информацију да је тражени кредит на рачуну града Добоја, те да тиме не постоји више ниједан разлог да се не деблокира рачун болнице.

Добојској болници рачун је блокиран 12. јула због потраживања градског Водовода у износу од 380 хиљада марака. Измирење дуговања преузео је град Добој, па је и Скупштина града донијела одлуку о томе, али због недостатка новца ту обавезу нису испоштовали. Тврдили су да чекају кредит. Блокада рачуна блокирала је набавку важних лијекова који су потребни у ургентним стањима пацијената. Још који дан под блокадом, били би угрожени и пацијенти, кажу љекари.

На потезу је поново градска управа. Очекује се да из кредита, како су и најавили, што прије измире дуговања да би болница могла нормално да функционише.

Ресорни министар Драган Богданић каже да му је "као човјеку засметало зашто је градска администрација преузела обавезе, а онда није нашла начин да те обавезе испуни. Ми смо само изгубили два мјесеца у тражењу рјешења, није морало доћи до овога".

Министар очекује да се оваква ситуација неће поновити. Наводи да пракса да локалне заједнице преузимају поједина дуговања болница није непозната пракса, а као добар примјер наводи Градишку.