latinica  ћирилица
20/07/2017 |  18:52 ⇒ 21/07/2017 | 12:54 | Аутор: РТРС

Иза напада на Српску и РТРС стоје Сарајево и СзП! (ВИДЕО)

СДС не одустаје од притисака на нашу медијску кућу. Предсједник ове странке Вукота Говедарица упутио је отворено писмо генералном директору РТРС-а Драшку Милиновићу, у којем наводи да кривична пријава коју је СДС поднио, није против Јавног сервиса Реопублике Српске, већ против њеног директора као одговорне особе која није поштовала закон.
РТРС - РТВ дом - Фото: РТРС
РТРС - РТВ домФото: РТРС

За предсједника и премијерку Републике Српске, ово је покушај опозиције да дестабилизује институције Српске кроз Јавни сервис и припрема плодног тла пред изборе идуће године.

"РТРС се ставио у службу СНСД-а и има уређивачку политику утемељену на Гебелсовој доктрини, према којој стотину пута поновљена лаж, постаје истина", наводи се у отвореном писму првог човјека СДС-а Вукоте Говедарице. Иза сталних напада на институције Српске, па и на Јавни сервис, стоји организовани приступ који има неколико центара, сматра предсједник Српске Милорад Додик. Овдје није ријеч само о Сарајеву и Бакиру Изетбеговићу, већ и о Савезу за промјене који је, каже Додик, потпуно везан за његову политику.

За предсједницу Владе Жељку Цвијановић циљ најновијих напада опозиције на РТРС је уништење медија којем грађани највише вјерују. За премијерку Јавни сервис представља један од стубова ослонаца Републике.

Међународне институције вршиле су испитавање јавних емитера код Срба и испитивање јавног мњења у Српској и резултати су показали да је РТРС емитер са најснажнијим утицајем. То је био сигнал да опозиција треба да се обрачуна са Јавним сервисом, став је СНСД-овог посланика у Представничком дому ПС БиХ Николе Шпирића.

У отвореном писму Говедарица напомиње да су дуговања РТРС-а премашила вриједност текуће имовине за око 4,5 милиона марака, и да је наша медијска кућа пред стечајем. Руководство РТРС-а поручује забринутим СДС-овцима, да Јавни сервис није, нити ће бити у стечају.

"Сазнања СДС о огромним дуговањима РТРС-а су потпуно нетачна. Обавезе према добављачима од 2014. године до данас смо смањили за преко 2,5 милиона КМ. Тако да апсолутно не стоји констатација да се не зна колике су обавезе, то је податак доступан свима", навео је Милиновић.

Осим дуговања, Говедарица има замјерку и на куповину програма и набавку опреме и све то назива криминалом. Милиновић је и то негирао, наводећи да је у прва три мјесеца ове године, реализовано само осам одсто предвиђених набавки, што, каже, јасно говори о односу према новцу.