latinica  ћирилица
20/07/2017 |  16:06 | Аутор: РТРС

Ђорђевић и Теодосић о отказима: Не заслужују позив

Предсједник КСС Предраг Даниловић, селектор Србије Александар Ђорђевић и капитен тима Милош Теодосић разочарани су отказима 25 играча Универзитетској селекцији.
Александар Ђорђевић (архив) - Фото: ТАНЈУГ
Александар Ђорђевић (архив)Фото: ТАНЈУГ

Сениорски тим Србије ће на почетку припрема за Евробаскет играти тест меч против "студената", који због невјероватне одлуке играча из српских клубова неће бити у најјачем саставу.

- Откази играча су ми несхватљиви. Када бисте видјели листу тих отказа, слатко бисте се насмијали - рекао је Ђорђевић.

- Велики проблем ће бити у новембру за квалифиакције. Многи од А репрезентативаца ће играти Евролигу и НБА. Шта ћемо тада да радимо? Да ли ови што су отказали заслужују позив у новембру? Да ли ми треба да ставимо потпис на тај списак и кажемо "Ми вас зовемо?"Моје мишљење је да не заслужују и да је то срамота - додаје селектор.

Даниловић: Тај проблем постоји одавно

- Мени није јасно зашто до тога долази. Универзитетска селекција је замишљена као селекција за будући А тим. Вјерујте ми да не могу да схватим те играче који су отказали, јер се они још нису ни афирмисали, а гдје ћеш боље припреме од рада са селекцијом. Мислим да би требало да им буде част. Нисам за то да се играчи кажњавају, али би требало бити оштрији у неким ситуацијама - рекао је предсједник КС Србије.

Ђорђевић је истакао да су бројни репрезентативци прошли кроз универзитетску селекцију, и да мисли да многи од играча нису самостално доносили те одлуке, већ да су многи клубови и "људи који их воде" утицали на њих.

- Свака част момцима који су сад у Зрењанину, њих 13. Свака њима част што су се одазвали. А ако се двојица повриједе. Шта ћемо, не дај Боже, тада? Не мислим да ће моје речи допријети до њих. Они не слушају мене. Ставите прст на чело и размислите шта радите. Србија вас је звала да играте. Покажите колико цијените дрес Србије. Имате прилику да наставите низ ових сјајних момака. Не вјерујем да ће се ишта промијенити, иако се надам да хоће - разочаран је Ђорђевић.

Слично размишља и Теодосић с обзиром на то да је неколико актуелних А репрезентативаца својевремено играло за Универзитетски тим Србије.

- Јокићев потез донекле могу да разумијем, момке из Универзитетске не могу. Немају оправдање, нису ништа урадили у каријери и сада траже одмор. Нису свјесни колико могу да добију, мени су њихови откази катастрофа - закључио је Теодосић.

Сениорска селекција се данас окупила у Београду и почела припреме за Европско првенство у Истанбулу које је на програму од 31. августа до 17. септембра.

Извор: Б92