latinica  ћирилица
20/07/2017 |  10:38 ⇒ 15:18 | Аутор: РТРС

Промовисана збирка пјесама "Он ме воли ћирилицом" (ВИДЕО)

У Билећи је промовисана трећа по реду збирка пјесама ауторке Здравке Бабић. У новом пјесничком остварењу под називом "Он ме воли ћирилицом" сабрана је родољубива и љубавна поезија. У новој збирци посебно мјесто заузимају пјесме о билећким страдалницима у Корићкој јами.
Промовисана збирка пјесама "Он ме воли ћирилицом" - Фото: РТРС
Промовисана збирка пјесама "Он ме воли ћирилицом"Фото: РТРС

Збирку пјесама "Он ме воли ћирилицом" чине три независна поглавља са 63 пјесме. Књижевни израз и тематика о којој пише у својој трећој збирци, објашњава ауторка, је зрелији и знаковитији од њених претходних оставрења. 

Ауторка Здравка Бабић каже да је пресрећна што је са овом књигом ушла у круг цијењених пјесника.

Издавач је Завичајни клуб "Освит" из Билеће. О збирци пјесама билећке поетесе говорили су истакнути пјесници из Републике Српске.
"Књига је подјељена у три цјелине, испреплетена мисаоним метафорама, лирским описима", навео је Миодраг Хрњез из Завичајног клуба "Освит".

"Здравка је стасала у једну пјесникињу која је у Републици Српској али и шире дошла до тог нивоа да је једна од најбољих пјесника који ствара на српском језику", истакао је Аћим Тодоровић.

Пјесме Здравке Бабић заступљене су у више од тридесет зборника и антологија, како у земљи тако и у иностранству. До сада је објавила књиге "Разгледнице из Билеће" и "Мјесец је вајао жену" , која је доживјела два издања.