latinica  ћирилица
20/07/2017 |  08:08 | Аутор: РТРС

Мјестимично влажни коловози

На путевима у Републици Српској овог јутра вози се по сувим или мјестимично влажним коловозима, уз задовољавајућу проходност већине путних праваца, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Возачима из АМС савјетују опрезну вожњу прилагођену стању и условима на путу, а због високе дневне температуре препоручују да се на дужа путовања креће у раним јутарњим или касним поподневним часовима.

У току је изградња вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Бањалука-Прњавор, због чега је петља "Маховљани" затворена за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због радова на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор измијењен је режим одвијања саобраћаја у зони укрштања са магистралним путем Бањалука-Прњавор.

Саобраћај се у оба смјера одвија са ограничењем брзине кретања возила до 20 и до 40 километара на сат, док су могуће и повремене обуставе саобраћаја због изласка грађевинске механизације на пут.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Градишка-Бањалука ради постављања лед маркера у тунелима "Лакташи" и "Клашнице".

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац".

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, на локалитету Маховљанске петље, од 23.00 до 5.00 часова на снази су повремене обуставе саобраћаја у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта која су ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор. Измјене у одвијању саобраћаја планиране су у периоду од 7.00 до 19.00 часова.

Због изласка механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Станари, секција Прњаворска петља.

У Милићима је због изградње кружног тока измијењен режим одвијања саобраћаја на раскрсници дионице магистралног Коњевић Поље-Милићи и регионалног пута Милићи-Зелени Јадар.

У току је санација коловоза кроз град Требиње на дијелу магистралног пута. Теретни саобраћај из правца Љубиња усмјерава се на кружном току десно, па преко Улице требињских бригада и Каменог моста према Билећи, а из правца Билеће, лијево преко Каменог моста и Улицом требињских бригада.

Радови на реконструкцији пута изводе се на регионалном путу Братунац-Зелени Јадар, на подручју општине Сребреница, као и на регионалном путу на подручју општине Сребреница.

Због деминирања терена на радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13, на магистралном путу Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова возила се пропуштају 10 минута, а 30 минута трају обуставе саобраћаја.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб повремене су обуставе саобраћаја у трајању од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалном путу Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и дионици Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, саобраћа се једном саобраћајном траком, наизмјенично.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Бањалуци је забрањен саобраћај свим возилима у Улици Гаврила Принципа на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, као и преко Зеленог моста, затим у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице у Бањалуци, осим за возила станара.

Услови за вожњу на подручју Федерације БиХ повољни су, фреквенција возила у градским центрима појачаног је интензитета, а повећан је број бициклиста и мотоциклиста у саобраћају.

У току су радови на магистралним путевима Вогошћа-Сарајево, Врапчићи-Мостар, Тузла-Калесија и Бугојно-Купрес.

Због радова на изградњи приступног пута у мјесту Бранковићи на магистралном путу Маглај-Жепче од 7.30 до 17.30 часова возила саобраћају наизмјенично једном траком.

На граничним прелазима задржавања тренутно нису дужа од 30 минута.

Гранични прелази за погранични промет Имотица-Дужи и Слано-Орахов До, између Хрватске и БиХ привремено су отворени за међународни путнички саобраћај.

Извор: СРНА