latinica  ћирилица
17/07/2017 |  21:47 ⇒ 18/07/2017 | 07:57 | Аутор: РТРС

НСРС о Приједлогу закона о интервентним набавкама

Колегијум Народне скупштине Републике Српске утврдио је данас коначни Приједлог дневног реда 20. редовне сједнице на који је, по приједлогу Владе Републике Српске, уврштен Приједлог закона о интервентним набавкама, по хитном поступку.
Колегијум НСРС, архив - Фото: РТРС
Колегијум НСРС, архивФото: РТРС

Парламент ће сједницу почети сутра а засиједање ће бити настављено у сриједу, четвртак и петак, 19. 20. и 21. јула. Како је саопштено, Наордна скупштина ће радити продужено радно вријеме и у вечерњим часовима. "Дан за гласање“ предвиђен је за петак, 21. јула. Уколико раније буду апсолвиране све тачке дневног реда могуће је да „дан за гласање“ буде у четвртак.

Појачан темпо рада 20. редовне сједнице неопходан је како би у складу са Пословником Народна скупштина окончала сједницу прије љетње паузе у засједањима.

 Потпредсједник Владе Антон Касиповић најавио је могућност да Влада неке од предложених тачака повуче са дневног реда на почетку сједнице. Колегијум је одобрио захтјев за обраћање предсједнику Удружења пензионера Републике Српске Ради Ракуљу у трајању од 10 минута током расправе о Информацији о стању у области пензијског и инвалидског осигурања у Републици Српској за 2016. годину.