latinica  ћирилица
17/07/2017 |  18:45 ⇒ 18:52 | Аутор: РТРС

Индијанополис: Умјесто вјенчања, вечера за бескућнике

Несуђена млада Сара Каминс из америчке државе Индијана није жељела да пропадну сва храна и пиће послије отказивања свадбе која је коштала 30.000 долара, па је организовала вечеру за бескућнике.
Пропала свадба - вечера за бескућнике - Фото: nezavisne novine
Пропала свадба - вечера за бескућникеФото: nezavisne novine

Десетак ветерана локалних организација за збрињавање бескућника било је међу гостима који су вечерали ћуфте преливене бурбоном, козји сир, пилеће груди и свадбену торту. Каминсова је рекла да су она и њен вјереник прије недјељу дана отказали свадбу разлог није саопштила, али да, по уговору с хотелом "Риц Чарлс" у Кармелу, нису могли да добију назад уплату за вечеру 170 гостију.

Она се зато обратила локалним службама за збрињавање бескућника које је и дочекивала када су у суботу долазили на вечеру.

"За мене је ово била прилика да тим људима дам до знања да заслужују да буду на оваквом мјесту као и свако други", рекла је Каминсова.

Неколико локалних фирми и становника је дало одијела, хаљине и друго за госте на вечери. Када је Сара саопштила бишем вјеренику своју намјеру да вечеру поклони, он се сложио сматрајући да је то несебичан начин рјешавања те неприлике.

Извор: Независне новине