latinica  ћирилица
17/07/2017 |  15:12 ⇒ 15:26 | Аутор: РТРС

У дневни ред НСРС уврштен Пиједлог закона о интервентним набавкама

Колегијум Народне скупштине Републике Српске утврдио је данас коначни приједлог дневног реда 20. редовне сједнице на који је, на приједлог Владе Српске, уврштен Приједлог закона о интервентним набавкама по хитном поступку.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Почетак сједнице Народне скупштине Српске заказан је за сутра у 9.00 часова, наводи се у саопштењу из парламента Српске.

Засједање ће у сриједу, четвртак и петак, 19. 20. и 21. јула, започињати у 9.00 часова, а парламент ће имати продужено радно вријеме и радиће и у вечерњим часовима.

"Дан за гласање" предвиђен је за петак, 21. јула, у 12.00 часова. Уколико раније буду апсолвиране све тачке дневног реда, могуће је да "Дан за гласање" буде у четвртак.

Појачан темпо рада 20. редовне сједнице неопходан је како би, у складу са Пословником, Народна скупштина окончала сједницу прије љетње паузе.

Потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић најавио је могућност да Влада неке од предложених тачака повуче са дневног реда на почетку сједнице.

Колегијум је одобрио захтјев за десетоминутно обраћање предсједнику Удружења пензионера Републике Српске Ради Ракуљу током расправе о информацији о стању у области пензијског и инвалидског осигурања у Републици Српској за 2016. годину.

Народна скупштина Републике Српске разматраће, између осталог, и приједлоге закона о вјештацима Српске, ветеринарству у Српској, измјенама и допунама Закона о водама, те измјенама и допунама Закона о ветеринарско-медицинским производима.

Извор: СРНА