latinica  ћирилица
17/07/2017 |  14:36 | Аутор: РТРС

Лицима са Косова забрањен улазак у БиХ

Припадници Граничне полиције БиХ нису дозволили улазак у земљу пет лица са подручја Косова, јер не испуњавају услове.
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

Ова лица су прије два дана контролисана на граничном прелазу Брод, а након што су им уручена рјешења о одбијању уласка, враћена су у Хрватску, саопштено је из Граничне полиције.

Службеници Јединице граничне полиције Изачић јуче су ухапсили држављанина Хрватске чији су иницијали Д.Ј. /29/, јер је утврђено да је за њим Интерпол Београд расписао потјерницу због кривичних дјела напад и злостављање.

Ово лице биће предато надлежном органу.

Службеници Јединице граничне полиције Аеродром Сарајево јуче су ухапсили лице чији су иницијали Н.Џ /37/, након што је утврђено да га потражује Општински суд у Санском Мосту због кривичног дјела разбојништво. Лице је на Аеродром Сарајево стигло авионом из Беча.

Дан раније службеници ове јединице на лету из Београда лишили су слободе лице чији су иницијали Х.К. /49/, јер је утврђено да га потражује Општински суд у Сарајеву због кривичног дјела преваре у привредном пословању.

И Н.Џ. и Х.К. предати су службеницима Одјељења судске полиције судова у Кантону Сарајево.

Службеници Јединице граничне полиције Орашје јуче су ухапсили А.Х. /34/, јер је установљено да га потражује Општински суд у Тузли због кривичног дјела тешка крађа.

Ово лице је контролисано приликом изласка из БиХ на граничном прелазу Шамац и предато је службеницима Судске полиције Оџак.

Прије два дана на граничном прелазу Стрмица, приликом уласка у БиХ, граничним провјерама лица чији су иницијали М.Х. /57/ утврђено је да га потражује Министарство унутрашњих послова Унско-санског кантона због кривичног дјела превара повјерилаца.

Лице је предато службеницима овог министарства.

Извор: Срна