latinica  ћирилица
17/07/2017 |  14:24 | Аутор: РТРС

Чавара: Системски сам праћен и нелегално прислушкиван

Предсједник Федерације БиХ /ФБиХ/ Маринко Чавара рекао је данас да не очекује спектакуларне резултате истраге поводом инцидента који се догодио прије 12 дана на ауто-путу Какањ-Зеница, а у вези са његовим незаконитом праћењем и прислушкивањем.
Маринко Чавара (фото: oslobođenje.ba) -
Маринко Чавара (фото: oslobođenje.ba)

Чавара је истакао да сумња "на нешто" и да о томе не може говорити, али и да је у међувремену дошао до информација да је у протеклом периоду системски праћен и незаконито прислушкиван.

"Не желим ни на који начин да ометам истрагу и мислим да људи квалитетно раде свој посао. Данас је 12. дан од догађања на ауто-путу и још немамо информације о чудним активностима возила у односу на моје кретање на ауто-путу", рекао је Чавара на конференцији за новинаре у Сарајеву.

Према његовим ријечима, све би требало или исконструисати или урадити неке друге радње како би се истрага ставила у други план, јавили су федерални медији.

"Ово сам дужан рећи јавности јер је ријеч о предсједнику ФБиХ и мислим да треба да спријечимо дјеловање било каквог парасистема", додао је Чавара.

Он је навео да није ни у каквом сукобу с било киме и раније није сматрао да је његова безбједност угрожена.

Чавара је истакао да не очекује спектакуларне резултате, али да вјерује да људи који раде на овом случају раде свој посао професионално, као и да не жели да утиче на поступак и да само жели да се истраже необичне радње аутомобила на ауто-путу.

Он је додао да су се и раније догађале пријетње смрћу његовим члановима породице.

"Прије годину и по дана мојој кћерки је пријећено смрћу. Радило се о неозбиљним пријетњама једног дјечака из школе и то је завршено", рекао је Чавара.

Он је подсјетио да има право на полицијску пратњу 24 часа дневно, али да је током ове двије године често ослобађао обавеза своје обезбјеђење јер се никада до сада није осјећао угрожено.

Чавара је пријавио надлежним органима "сумњив случај", пожаливши се да му је живот био угрожен 5. јула када се возио ауто-путем Какањ-Зеница.

Због сумње да је починио кривично дјело угрожавања безбједности ухапшен је Х. Н. из Какња.

Извор: СРНА