latinica  ћирилица
17/07/2017 |  14:12 | Аутор: РТРС

Брнабић - Џанг: Пријатељство основа за успјешну сарадњу

Предсједник Владе Србије Ана Брнабић и предсједник Сталног комитета Свекинеског народног конгреса Џанг Деђијанг оцијенили су да је пријатељство Србије и Кине основа за успјешну сарадњу на садашњим и будућим пројектима двије државе.
Предсједник Владе Србије Ана Брнабић и предсједник Сталног комитета Свекинеског народног конгреса Џанг Деђијанг - Фото: СРНА
Предсједник Владе Србије Ана Брнабић и предсједник Сталног комитета Свекинеског народног конгреса Џанг ДеђијангФото: СРНА

На састанку у Београду обострано је оцијењено и да су Србија и Кина у посљедњих неколико година ушле у нову динамику односа, али да постоји простор за даље унапређење како на политичком нивоу, тако и у областима пољопривреде, туризма и културе.

Брнабићева је истакла да су Србији од велике важности заједнички пројекти енергетске инфраструктуре, као што је изградња Термоелектране "Костолац", те саобраћајни пројекти који су од непроцјењиве важности, не само за Србију, већ и за цијели регион Југоисточне Европе.

Она је истакла важност увођења директне авио-линије Београд-Пекинг и обећала подршку Владе Србије у изградњи кинеског културног центра у Београду, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за сарадњу са медијима.

Брнабићева је нагласила да је значајно то што послије толико година сарадње Србија и Кина настављају да дијеле исте вриједности и захвалила за напоре које Кина улаже како би реализовала пројекте важне не само за Србију и регион, већ и за цијелу ЕУ.

Џанг је нагласио да ће Пекинг наставити да подржава Београд у међународним односима и да ће охрабрити своје компаније да и даље улажу у Србији.

Извор: СРНА