latinica  ћирилица
17/07/2017 |  13:59 ⇒ 14:09 | Аутор: РТРС

Вишеград: Уговори за стамбено збрињавање повратника и расељених лица

Начелник Општине Вишеград Младен Ђуревић и представници федералног Министарства расељених особа и избјеглица потписали су уговоре са корисницима о донацији грађевинског материјала за обнову пет кућа повратницима на подручје ове општине.
Начелник Општине Вишеград Младен Ђуревић са представницима федералног Министарства расељених особа и избјеглица - Фото: СРНА
Начелник Општине Вишеград Младен Ђуревић са представницима федералног Министарства расељених особа и избјеглицаФото: СРНА

Представник федералног Министарства расељених особа и избјеглица Емира Мешић рекла је да се четири уговора односе на испоруку грађевинског материјала, а један уговор на изградњу стамбене јединице.

"Ријеч је о јавном позиву федералног Министарства, прошле године је потписано шест уговора, а сарадњу са Општином Вишеград смо наставили и ове године", додала је Мешићева.

Корисник донације Харис Фехрић добио је грађевински материјал за реконструкцију куће.

"Одлучили смо да се вратимо, задовољан сам, а ова помоћ ће подмирити око 70 одсто средстава", додао је Фехрић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић је истакао да је ова помоћ значајна за становнике Вишеграда, те да ће општина у сваком смислу пружити подршку у имплементацији овог пројекта.

Он је додао да очекује да ће сарадња бити настављена и у наредном периоду.

Извор: СРНА