latinica  ћирилица
17/07/2017 |  13:51 ⇒ 14:05 | Аутор: РТРС

Нови Град - Сарадњом институција до бољих услова за повратнике

Досадашња успјешна сарадња институција треба да се настави и у наредном периоду, како би се повратницима и расељеним лицима у Новом Граду обезбиједили што бољи животни услови - речено је то на данашњем састанку министра за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давора Чордаша са потпредсједником Народне скупштине Републике Српске Сенадом Братићем и начелником општине Нови Град Мирославом Дрљачом.
Чордаш - Братић - Фото: РТРС
Чордаш - БратићФото: РТРС

Чордаш је рекао да је Министарство у оквиру програма рјешавања проблема расељених лица, избјеглица и повратника, претходних година, на простору Новог Града, реализовало већи број пројеката, као што је изградња стамбених јединица, обнова инфраструктуре, обнова вјерских објеката и пружање помоћи повратницима у стварању услова за одржив повратак. 

Он је додао да је до сада много тога урађено, али да још увијек постоји потреба за новим пројектима подршке повратку у Нови Град.

Потпредсједник Народне скупштине Сенад Братић је рекао да је отворена и коректна сарадња институција предуслов за успјешну реализацију пројеката на терену. Истакао је да информације са терена говоре да су пројекти, који су до сада реализовани, имали врло позитиван утицај на живот повратника у Нови Град.

Начелник Мирослав Дрљача је саговорнике упознао о потребама становника Новог Града, а посебно се осврнуо на потребе повратника. Он је изразио спремност Општине да у сарадњи са Министарством активно ради на реализацији пројеката намијењених повратницима и расељеним лицима.