latinica  ћирилица
17/07/2017 |  11:27 ⇒ 13:08 | Аутор: РТРС

У Приједору знатно повећан број аутомобила (ВИДЕО)

У посљедњих пет година, у Приједору је знатно повећан број аутомобила. У 2016. години регистровано је 38 хиљада возила што је за 32 посто више него у 2012. години.
Приједор - више аутомобила - Фото: РТРС
Приједор - више аутомобилаФото: РТРС

Од паркинг-мјеста, на годишњем нивоу, у буџет се инкасира 350 хиљада марака.

Приједорчанин Ејуб Гламочанин, возач је 40 година. Да би избјегао гужве у саобраћају, и потрагу за паркинг мјестом, каже, често ауто остави код куће и на пут до посла упути се пјешке.

- Мора се пуно тражити паркинг мјесто и мислим да је то један проблем овог града - додаје Гламочанин.

Нова паркинг мјеста нису неопходна, кажу у Градској управи. У сезони годишњих одмора, гужве су још веће, али паркинг више може се наћи у другој зони центра града.

- На паркиралишту у улици мајора Милана Тепића, на паркиралишту код стадиона, на паркиралишту код социјалног, значи на тим паркиралиштима која су мало даље од центра града - изјавио је шеф одсјека за саобраћај и паркинге Градске управе Приједор Александар Јефтић.

- Стање путне мреже је иста и знате у каквом је стању, а статистички показатељ показују да је стање у области безбједности саобраћаја доста добро - сматра начелник Полицијске управе Приједор Далибор Иванић.

Према незваничним подацима, у Приједору је око 2 хиљаде доступних паркинг мјеста, док је у наплати око 570 паркинг мјеста. У првој половини 2017. године од наплате паркинга у буџет града инкасирано је 174 хиљаде марака.