latinica  ћирилица
17/07/2017 |  10:22 ⇒ 10:22 | Аутор: РТРС

Млади брачни парови и наталитет - приоритет општине Вишеград

Општина Вишеград је за првих шест мјесеци ове године исплатила око 65.000 КМ с циљем побољшања наталитета на подручју ове општине, потврђено је Срни у Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности општине Вишеград.
Општина Вишеград - Фото: РТРС
Општина ВишеградФото: РТРС

Према извјештају надлежног одјељења, право на једнократну новчану помоћ за новорођено дијете у износу од 500 марака остварило је 30 родитеља.

Једнократна помоћ за треће и свако наредно дијете износи 800 марака и за ту намјену општинска управа је издвојила 4.000 марака.

Општина је финансирала накнаду трошкова боравка дјеце у предшколској установи, те за лијечење стерилитета и вантјелесне оплодње издвојила је више од 10.000 марака.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да општина улаже у промоцију породичних вриједности и подршку наталитета, са циљем да се повећа број рођених беба.

"Буџетом општине Вишеград предвијели смо 100.000 марака за наталитет. Осим тога, помажемо младе људе и стипендијама", додао је Ђуревић.

Он је истакао да општина Вишеград има у плану да учествује у суфинансирању зграде за младе брачне парове, како би остали и стварали породицу на овом подручју.

Извор: СРНА