latinica  ћирилица
17/07/2017 |  09:48 | Аутор: РТРС

"Споразум о транспортној заједници унутрашње питање БиХ"

Шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс Гунар Вигемарк рекао је да је питање споразума о транспортној заједници унутрашње питање за БиХ, те да и Република Српска и Федерација БиХ треба да буду укључени у тај процес.
Ларс Гунар Вигемарк - Фото: СРНА
Ларс Гунар ВигемаркФото: СРНА

Вигемарк је позвао политичке представнике да се не баве политикантством и да ово питање покушају ријешити што је прије могуће, те истакао да нема суштинских приговора, јер нико не оспорава садржај уговора и његову суштину.

"Наравно да не изгледа добро када сте у процесу попуњавања Упитника, израде мишљења, спровођења реформи, а не можете да се усагласите о једном простом уговору о којем су сви у суштини сагласни", рекао је Вигемарк за "Глас Српске".

Он је навео да је став ЕУ да је транспорт веома важна област и у контексту Споразума о стабилизацији и придруживању, те да није ријеч само о транспорту, него и регионалној сарадњи и повезивању.

Говорећи о акцизама, Вигемарк је рекао да је на домаћим лидерима, политичким странкама и посланицима да пронађу рјешење у вези са усвајањем измјена Закона о акцизама.

"Можда треба урадити неку ревизију и размотрити на који начин су коришћени приходи од акциза. Ипак, ту такође има и доста претјеривања и неких погрешних информација и дезинформација", рекао је Вигемарк.

Извор: СРНА