latinica  ћирилица
17/07/2017 |  09:45 ⇒ 18:15 | Аутор: РТРС

НСРС сутра о фонду солидарности за лијечење дјеце у иностранству (ВИДЕО)

Народна скупштина Републике Српске разматраће сутра приједлоге закона о вјештацима Републике Српске, ветеринарству у Српској, измјенама и допунама Закона о водама, те измјенама и допунама Закона о ветеринарско-медицинским производима.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

На дневном реду је Нацрт закона о фонду солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству на приједлог предсједника Републике Српске.

Биће разматрани и нацрти закона о Правобранилаштву Републике Српске, те о измјенама и допунама Закона о прекршајима Републике Српске, најављено је из Народне скупштине Српске.

Парламент Српске разматраће приједлог стратегије развоја локалне самоуправе у Републици Српској за период 2017 – 2021. године, приједлог стратегије развоја културе Републике Српске 2017 – 2022.године, извјештај Комитета за координацију надзора финансијског сектора Републике Српске за 2016. годину.

Пред посланицима је извјештај о стању у банкарском систему Републике Српске за 2016. годину и Извјештај о пословању и резултатима рада са финансијским извјештајем Агенције за банкарство Републике Српске за 2016. годину.

На дневном реду је и извјештај Комисије за хартије од вриједности Републике Српске о стању на тржишту хартија од вриједности за 2016. годину и извјештај о раду Комисије за хартије од вриједности за пошлу годину.

Народна скупштина разматраће извјештај Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске о раду за 2016. годину, извјештај Републичке комисије за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске о раду за 2016. Годину, извјештај Комисије за жалбе о раду за 2016. годину.

На дневном реду је и годишњи извјештај Високог судског и тужилачког савјета БиХ за 2016. годину, информација о дугу са стањем на дан 31. децембра 2016. године, информација о стању у области пензијског и инвалидског осигурања у Републици Српској за 2016. годину.

Биће разматран приједлог одлуке о прихватању задужења Републике Српске према Свјетској банци – Међународној банци за обнову и развој по Пројекту јачања банкарског сектора, те именовање предсједника и чланова Фискалног савјета Републике Српске на приједлог приједлог предсједника Републике.

Сједница Народне скупштине требало би да почне разматрањем посланичких питања и одговора - Актуелни час.

Почетак сједнице је заказан за 9.00 часова.

Извор: Срна