latinica  ћирилица
16/07/2017 |  12:59 ⇒ 13:45 | Аутор: РТРС

Луштица- Евакуација због пожара

На црногорском полуострву Луштица и од Грабовица ка Бигову у току је евакуација дијела становништва због пожара који се нагло разбуктао и муњевитом брзином се шири због јаког вјетра.
Пожар - Фото: Screenshot/YouTube
ПожарФото: Screenshot/YouTube

- Веома је тешко стање на терену, огроман пожар ношен је јаким сјеверним вјетром, село Бигово је угрожено па смо наредили дјелимичну евакуацију. Боримо се и надамо се да ћемо брзо угасити пожар - рекао је командир Службе спашавања Котор Максим Мандић.

Ватра се око 10.00 часова смирила са херцегновске стране Луштице, али пожар се опет разбуктао изнад насеља Доњи Клинци.

Истовремено, с друге стране избио је пожар на потезу од Грабовца ка Бигову, а јак сјеверни вјетар отежава посао ватрогасцима.

Тиватски и которски ватрогасци који су цијелу ноћ са новском Службом спасавања гасили пошар који је избио од Роса према излазу из залива, одмах су се упутили на мјесто пожара са четири противпожарна возила.

Начелник Службе заштите и спасавања Тиват Зоран Барбић рекао је да се пожар шири муњевитом брзином. Укључени су и ватрогасци из которске Службе заштите и спасавања.

Начелник херцегновске Службе спашавања Златко Ћировић рекао је да је због новонастале ситуације упутио још два возила на Луштицу на херцегновски дио, одакле су се раније повукли око 10.00 сати, јер је било мирно, међутим, вјетар је опет распламсао ватру.

- Позвали смо и колеге из Будве да помогну у гашењу. На трену је 15 херцегновских ватрогасаца са четири возила и приправна је једна смјена у Новом. На новском дијелу до сада није било угрожених објеката, али борба са вјетром је непредвидива и очекујемо помоћ свих који могу да је пруже - додао је Ћировић.

Извор: СРНА