latinica  ћирилица
16/07/2017 |  10:58 | Аутор: РТРС

Стефановић: Србија међу најбезбједнијим у Европи

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је да је безбједност Србије изузетно добра и да ова земља спада у ред најбезбједнијих земаља Европе.
Небојша Стефановић (Фото:http:nebojsastefanovic.rs) -
Небојша Стефановић (Фото:http:nebojsastefanovic.rs)

- Заједно са свим безбједносним службама и тужилаштвом веома интензивно радимо на томе да грађани Србије не осјете било какву пријетњу - истакао је Стефановић.

У случају јучерашњег хапшења турског држављанина због тероризма, Стефановић је рекао да не може да каже више детаља, зато што се ради о међународној потјерници, која је подигнута прије два дана.

- Привели смо лице и заједно са Безбједносно-информативном агенцијом радимо на расвјетљавању случаја и видјећемо како Србија може да помогне у том случају - навео је и додао да Србија није дозволила да се на њеној територији деси извршење неког озбиљног терористичког дјела.

Оцијенио је да Србија није непосредно угрожена од тероризма, али не искључује ни могућност терористичког напада.

Што се тиче најновије пријетње Исламске државе да ће "крв тећи Балканом", Стефановић је рекао да увијек постоји пријетња и да те ствари забрињавају.

- Из Србије је 49 људи отишло да се бори у редовима ИД. Неки су погинули, неки се вратили, а неки су још тамо. Ми озбиљно радимо на томе, али не бих говорио детаљније - рекао је министар, и додао, да из Србије није отишао тако велики број људи у редове ИД, као што је из неких других земаља и цијеле Европе, попут Белгије.

Стефановић истиче да се од терористичких напада једино може заштитити правовременом размјеном информација, додајући да је Србија безбједна и да ће помоћи и комшијама кад год њима то буде потребно.

Извор: СРНА