latinica  ћирилица
16/07/2017 |  08:28 | Аутор: РТРС

Саобраћај без застоја, задржавања на граници

Саобраћај се јутрос на већини путних праваца у Републици Српској и ФБиХ одвија без застоја, док се на граничним прелазима Дољани и Изачић на излазу из БиХ чека око 45 минута, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

На путним правцима Бањалука-Мраковица, Мраковица-Миљевина и Миљевина-Тјентиште и данас се одржава ауто-рели "Козара-Сутјеска", који је организован поводом 25 година од оснивања Ауто-мото савеза Републике Српске.

На ауто-путу Градишка-Бањалука измијењен је режим у одвијању саобраћаја због постављања лед маркера у тунелима "Лакташи" и "Клашнице".

Возила успорено саобраћају на магистралном путу Бањалука-Прњавор због радова на изградњи ауто-пута Бања Лука-Прњавор. На овој дионици саобраћај ће се до 31. августа одвијати у оба смјера са ограничењем брзине кретања возила до 20 и до 40 километара на час, а могуће су и повремене обуставе саобраћаја због изласка грађевинске механизације на пут.

На дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице на локалитету Маховљанске петље због изградње вијадукта долази до обуставе саобраћаја у времену од 23.00 до 5.00 часова у максималном трајању до 30 минута.

Због радова измијењен је режим у одвијању саобраћаја на раскрсници у Милићима, као и кроз Требиње, те на дијелу магистралног пута Брчко-Бијељина у рејону Љељенче.

На регионалном путном правцу Карановац–Кнежево, у мјесту Рађићи, дошло је до улегнућа коловоза, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

На подручју општине Сребреница због реконструкције коловоза измијењен је режим у одвијању саобраћаја на регионалном путу Братунац-Зелени Јадар.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремених обустава саобраћаја, у трајању од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

У центру Бањалуке због пјешачке зоне на снази је обустава саобраћаја на дијелу од Трга српских владара до Улице Марије Бурсаћ. Обустава саобраћаја трајаће до сутра ујутро до 5.30 часова.

На подручју ФБиХ актуелни су радови на магистралним путним правцима Вогошћа-Сарајево, Громиљак-Блажуј, Врапчићи-Бишће Поље, Симин Хан-Калесија и Пориче-Купрес, као и магистралном путу на подручју Живиница.

Извор: СРНА