latinica  ћирилица
15/07/2017 |  20:02 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

Стефановић напустио састанак због оптужби Татјане Мацуре

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић напустио је консултације са представницима цивилног друштва поводом посљедњих трагичних случајева породичног насиља, јер није желио политизацију састанка.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

Из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије саопштено је да је Стефановић, који је и потпредсједник Владе, са задовољством прихватио позив Женске платформе за развој Србије и организације "УН вумен" на хитне консултације представника државних институција и цивилног друштва.

"Схватајући важност овог проблема, министар је отворено разговарао са представницима невладиног сектора, да би заједно пронашли рјешења која могу довести до смањења броја жртава породичног насиља", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је, нажалост, упркос спремности највећег броја учесника овог састанка да се отворено разговара о проблему породичног насиља, посланик покрета "Доста је било" Татјана Мацура искористила овај сусрет за стицање јефтиних политичких поена износећи неистине.

Наводи се да је Мацура, између осталог, изнијела и лажну тврдњу да је Стефановић промовисао ауто-школу убице и насилника, иако је МУП у више наврата то демантовао, јер је власник од самог оснивања била супруга убице, која је управо жртва породичног насиља.

"Због њеног наступа отворено је негодовала и већина учесница ових консултација, јер су сматрале да за такве разговоре није ни вријеме, ни мјесто", додаје се у саопштењу у којем се додаје да Стефановић није желио да учествује у дебати базираној на изношењу неистина, па је одлучио да напусти скуп, јер никако није желео политизацију једног добро осмишљеног састанка.

Из МУП-а наводе да остају потпуно посвећени оштрој борби против насилника и заштити жртава породичног насиља и спремни су да разговарају са свима ради рјешавања овог великог друштвеног проблема.

Извор: СРНА