latinica  ћирилица
15/07/2017 |  15:43 ⇒ 19:40 | Аутор: РТРС

Павић: Влади дати додатну снагу

Предсједник Демократског народног савеза /ДНС/ Марко Павић рекао је данас да је став ДНС-а да Владу Републике Српске не треба дирати, већ је треба додатно јачати да буде фактор стабилности.
Марко Павић - Фото: СРНА
Марко ПавићФото: СРНА

"С обзиром на то да на нивоу БиХ не раде ни Савјет министара, ни парламент БиХ, да је стање нестабилно, да се не зна ни ко је већина ни ко има снагу за доношење одлука, управо из тих разлога Владу Републике Српске морамо јачати, дати јој додатну снагу да буде фактор стабилности у Српској, али и у БиХ. Зато је став да се Влада у овом времену уопште не дира", рекао је Павић.

Павић је послије сједнице Главног одбора ДНС-а у Приједору изјавио новинарима да је ово била прилика и за размјену мишљења о свим питањима у Републици Српској, али и о владајућој коалицији и странкама уопште.

"Мишљење је да треба да имамо кандидата или за предсједника Републике или члана Предсједништва БиХ", изјавио је Павић.

Он је додао да ће ДНС, послије годишњих одмора, наметати ове теме на састанцима са коалиционим партнерима.

Према његовим ријечима, ДНС-а је спреман за разговоре са свим странкама, као и за коалицију.

"ДНС-у, с обзиром на његову политику коректне комуникације са свима, није страно да разговара са сваким, односно са свима који желе допринијети бољитку Републике Српске, БиХ и свим грађанима који живе на овим просторима", истакао је Павић.

Извор: СРНА