latinica  ћирилица
15/07/2017 |  14:41 | Аутор: РТРС

Вучић од сутра у посјети Вашингтону

Предсједник Србије Александар Вучић боравиће у САД сутра и у понедјељак, 17. јула, гдје ће се састати са америчким званичницима, међу којима и са америчким потпредсједником Мајклом Пенсом.
Александар Вучић - Фото: РТРС
Александар ВучићФото: РТРС

Вучић ће разговарати са предсједавајућим Комитета за оружане снаге Конгреса сенатором Џоном Мекејном, потом са предсједавајућим и копредсједавајућим Сенатског поткомитета за Европу сенатором Роном Џонсоном и сенатором Крисом Марфијем.

Он ће се срести и са копредсједавајућим Српског конгресног кокуса конгресменом Тедом Поом и Емануелом Кливером, саопштено је из прес службе предсједника Србије.

Планиран је и сусрет Вучића са шефом Бироа Националне гарде САД генералом Џозефом Ленгијелом и командантом Националне гарде Охаја генерал-мајором Марком Бартманом.

Током боравка у Вашингтону, Вучић ће се састати и са представницима Пословног савјета за међународно разумијевање, а присуствоваће потписивању меморандума о разумијевању са компанијом Циско, која се бави дизајнирањем, производњом и продајом опреме за рачунарско умрежавање.

Извор: СРНА