latinica  ћирилица
15/07/2017 |  09:37 ⇒ 12:43 | Аутор: РТРС

Грчка- Четири држављанина Србије у притвору

Министарка правде Србије Нела Кубуровић изјавила је да су четири држављанина Србије у притвору у Грчкој због сумње да су учествовала у убиству Американца Бакарија Хендерсона на Закинтосу, док се двојица бране са слободе.
Хапшење на Закинтосу (Фото: kathimerini.gr) -
Хапшење на Закинтосу (Фото: kathimerini.gr)

Кубуровићева је навела да је Министарство правде у свакодневном контакту са Амбасадом Србије у Грчкој, која у сваком тренутку има информације шта се дешава, као и са адвокатом Зором Добричанин, браниоцем једног од окривљених.

"Тренутно су четири лица у притвору, двоје се бране са слободе. Они су у Београду и свака комуникација лица, која се налазе у Србији, са грчким органима иде преко Министарства правде", рекла је Кубуровићева за Радио-телевизију Србије.

Она је нагласила да су у притвору три држављанина Србије старости до 21 године, те се код њих примјењују одредбе које се односе на малољетнике.

Кубуровићева је додала да ће они бити смјештени у Казнено-поправни завод за малољетнике у Грчкој.

"Данас морамо да сачекамо и видимо каква ће бити одлука и у односу на још једно лице које ће саслушати истражни судија, да ли ће бити одређен притвор или не", рекла је Кубуровићева.

Грчки медији раније су објавили да би истражни судија за неке од ухапшених могао да предложи државном тужиоцу и најтежу казну коју познаје грчко правосуђе – доживотну робију, јер је злочин оквалификован и као планирано организовано убиство.

Постоји сумња да је најмање 15 особа задало ударце несрећном младићу, од којих је неколико удараца било фатално.

Извор: СРНА