latinica  ћирилица
14/07/2017 |  16:22 ⇒ 20:36 | Аутор: РТРС

Хургада- Убијене двије Украјинке, четворо туриста избодено!

Међу повређеним туристима у нападу у Хургади нема српских држављана, рекао је за РТС отправник послова у амбасади Србије у Каиру Југослав Вукадиновић.
Напад у Хургади - Фото: Screenshot/YouTube
Напад у ХургадиФото: Screenshot/YouTube

Претходно је АП јавио да је међу избоденима троје српских држављана.

Југослав Вукадиновић је рекао да у хотелу у коме се догодио напад има тридесетак соба у којима су смјештени српски туристи, али сви они су безбједни. Амбасада је у контакту са хотелом као и са породицама туриста. 

Министарство унутрашњих послова Египта саопштило је да је нападач ножем убио двоје украјинских туриста и ранио четворо туриста у одмаралишту Хургада на Црвеном мору, преноси Ројтерс.

АФП је навео да је нападач ухапшен и он је на саслушању како би се утврдили мотиви напада, додаје се у саопштењу министарства.

Полицајац, чије име није објављено због тога што није овлаштен да даје изјаве за медије, рекао је да је нападач задао туристима ране у предјелу лица, врата и стопала.

Из Министарства унутрашњих послова Египта раније је саопштено да је прва истрага показала да се нападач ушуњао у хотел и избо шест особа, након што је претходно допливао са оближње плаже до одмаралишта у Хургади.

Нападач је одмах након напада ухапшен, а рањене особе хитно превезене у оближњу болницу, преноси АП.

Извор из Министарства је за АП изјавио да је мотив за напад и даље непознат.

Из Министарства нису саопштили више детаља, нити објавили податке о националности рањених туриста.

Раније данас објављено је да је најмање пет египатских полицајаца погинуло у нападу наоружаних екстремиста на њихово возило док су патролирали у области гдје се налазе најстарије египатске пирамиде у Гизи.

Власти су оградиле област и хитна помоћ је на месту напада који се догодио у близини чувене Џосерове степенасте пирамиде, најстарије од више од 90 египатских пирамида, на око 20 километара јужно од Каира. Одговорност за напад још није нико преузео, али он носи обиљежја Хасм групе коју египатске власти повезују са забрањеним Муслиманским братством.

Извор: Танјуг