latinica  ћирилица
14/07/2017 |  15:59 ⇒ 16:08 | Аутор: РТРС

Зворник- Подршка развоју малинарства

У Зворнику су данас, у оквиру Програма подршке развоју бизниса маргинализованих група жена, потписани уговори према којем ће 18 жена добити средства за набавку садница малина потребних да се засади површина од једног дунума.
Зворник - Фото: СРНА
ЗворникФото: СРНА

Укупна вриједност овог пројекта, који заједно реализују Зворник и УСАИД, износи 60.000 КМ, а средства су намијењена за подршку женама жртавама насиља, женама са инвалидитетом, незапосленим и младим женама.

Уговоре су са корисницама потписали замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић и директор УСАИД-овог програма Јасмин Бешић.

- Ово је програм гдје су УСАИД и Градска управа Зворник формирали фонд од 60.000 КМ за развој агробизниса маргинализованих жена, а након јавног позива изабрано је 18 корисница које ће добити средства за набавку садница малина потребних да се засади површина од једног дунума - појаснио је Ивановић.

Он је нагласио да је, прије свега, циљ и Градске управе и УСАИД-а да се пружи помоћ маргинализованим женама и њиховим породицама у стварању што бољих услова за живот.

Представница УСАИД-а Амила Дедић рекла је да се Програм подршке спроводи у сарадњи са девет јединица локалне самоуправе, међу којима је и Зворник.

Истичући да је у складу са документима града Зворника фокус био на развоју агробизниса, тачније развоју малинарства, Дедићева је рекла да се овим програмом жели подржати развој малинарства и жена као предузетница да би оне могле бити "кичма развоја породице и шире заједнице".

Она је додала да овај програм није замишљен искључиво као финансијска подршка, већ и менторска и савјетодавна током цијелог процеса.

Извор: СРНА