latinica  ћирилица
14/07/2017 |  13:38 ⇒ 15:56 | Аутор: РТРС

Шест ухапшених у акцији "Волан" - одузето преко 100 возила

Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ, у наставку оперативне акције "Волан", ухапсили су шест лица осумњичених за организовани криминал, кријумчарење, тешке крађе и изнуду, саопштено је из ове полицијске агенције.
СИПА - Фото: илустрација
СИПАФото: илустрација

На основу предузетих оперативних и истражних радњи, прикупљени су докази који указују на то да се ова лица доводе у везу са крађом више од 100 различитих моторних возила.

Ухапшени се сумњиче да су од 2010. године до данас на подручју БиХ, као припадници групе за организовани криминал, крали моторна возила.

Истрагом је утврђено да су украдена возила одвозили и сакривали на различите локације, организовали њихово пребацивање преко границе БиХ, избјегавајући мјере царинске и граничне контроле, након чега су возила или њихове дијелове продавали на подручју Србије, Хрватске, Црне Горе и шире.

Возила или њихове дијелове продавали су и на подручју БиХ, односно враћали су украдена возила власницима за новац, при чему је сваки од припадника криминалне групе имао тачно одређену улогу и унапријед одређене задатке, за шта је добијао одређени проценат од коначне добити.

Након криминалистичке обраде у просторијама Сипе, ухапшени ће бити предати поступајућем тужиоцу Тужилаштва БиХ.

Сипа изражава захвалност Обавјештајно-безбједносној агенцији БиХ, Министарству унутрашњих послова Србије, Граничној полицији БиХ, Министарству унутрашњих послова Кантона Сарајево и Министарству унутрашњих послова Републике Српске на пруженој помоћи приликом реализације ове акције, која представља једну од најсложенијих полицијских акција у БиХ.

Извор: Срна