latinica  ћирилица
14/07/2017 |  13:31 ⇒ 13:38 | Аутор: РТРС

"Политика данас више него икад вјештина управљања ресурсима"

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица рекао је у Букурешту, гдје учествује на самиту "Дијалог политичких партија Кине и Централне и Источне Европе", да програм "Појас и пут" представља шансу за младе, да енергичношћу и знањем допринесу изградњи боље и свјетлије будућности Европе.
Предсједник СДС-а Вукота Говедарица у Букурешту, гдје учествује на самиту "Дијалог политичких партија Кине и Централне и Источне Европе" - Фото: СРНА
Предсједник СДС-а Вукота Говедарица у Букурешту, гдје учествује на самиту "Дијалог политичких партија Кине и Централне и Источне Европе"Фото: СРНА

Говедарица је, у обраћању у оквиру панела "Појас и пут - улога младих у модернизацији", истакао да је политика данас више него икад вјештина управљања ресурсима, усмјеравање енергије у правом смјеру и рационално управљање знањем и технологијама, саопштено је из СДС-а.

"Политика данас јесте економија", нагласио је Говедарица на самиту, који се одржава у оквиру пројекта "Појас и пут", који Кина спроводи у сарадњи са европским земљама.

Он је упоредио пројекат "Појас и пут" са пројектом изградње ЕУ након Другог свјетског рата.

"Визију нове Европе коју су имали Конрад Аденауер, Роберт Шуман и Жан Моне у дјело су спровели млади и енергични људи, показавши да се преданим радом може Европа подићи из прашине, ако постоји план и визија. Аденауерова, Шуманова и Монеова Европа и даље живи и управо њихова визија је промијенила животе милиона људи набоље", закључио је Говедарица.

Самиту у Букурешту присуствују делегације из 18 земаља, као и делегација Комунистичке партије Кине.

Пројекат "Пут и појас", у који Кина улаже огроман новац, укључује изградњу путне инфраструктуре која треба да омогући лакши транспорт робе и услуга између Кине и Европе, као и изградњу индустријских паркова и поморских лука.

Пројекат је инспирисан кинеским путем свиле и треба да послужи повезивању Кине са земљама ЕУ.

Извор: Срна