latinica  ћирилица
13/07/2017 |  20:49 ⇒ 21:46 | Аутор: РТРС

ФК "Борац" богатији за 90 хиљада евра

Предраг Зекановић, фудбалер Борца, није имао овјерен уговор са Бањалучанима па у Конкордију одлази као слободан играч за накнаду за тренирање од 90.000 евра.
ФК Борац - Фото: nezavisne novine
ФК БорацФото: nezavisne novine

Претходних дана актуелна је прича о одласку младог фудбалера, али није било јасно да ли иде као играч Борца или као слободан фудбалер. Оливер Јандрић, спортски директор клуба, казао је да је Зекановић имао потписан уговор, али да није био овјерен у Градском фудбалском савезу Бањалука па је, правно гледано, био неважећи.

Иако одлази као слободан играч, на рачун Борца ће ипак сјести знатан новчани износ од 90.000 евра, умјесто првобитно најављених 100.000 евра.

"Имали смо потписан уговор, али није био овјерен па Зекановић одлази као слободан играч. Нама ће припасти тренинг компензација од 90.000 евра, што је више него вриједност играча на тржишту. Извукли смо велику корист за клуб. Од овога морамо 24.600 КМ да платимо Слободи из Мркоњић Града, а нисмо овјерили уговор зато што смо им прво нудили одстотке од наредних трансфера. У међувремену је дошло до трансфера и сада ћемо им платити њихов дио", рекао је Јандрић.

Зекановић још није потписао за Конкордију али је сигурно да ће каријеру наставити у Румунији и у клубу већ раде на ангажовању његове замјене.

Извор: Независне новине