latinica  ћирилица
13/07/2017 |  18:55 ⇒ 18:58 | Аутор: РТРС

Москва неће учествовати у преговорима о укидању санкција

Русија неће учествовати у било каквим преговорима о условима укидања санкција, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.
Сергеј Лавров (Фото: Sputnik/Vladimir Pesnya) -
Сергеј Лавров (Фото: Sputnik/Vladimir Pesnya)


Он је на скупу непрофитне организације "Кербер фондација" у Берлину изјавио да Москва мора да иде у смјеру испуњавања задатака када је ријеч о развоју у Русији, почевши од потребе да се ослободи зависности од "оних за које се испоставило да су непоуздани партнери и оних који су спремни да жртвују националне интересе зарад интереса ЕУ и геополитичких игара".

"Прича се да Европљани морају да плате цијену, да ју плате уништавањем квалитета односа са нашом земљом, односа које су деценијама подржавали најмудрији и најодговорнији лидери на континенту", рекао је Лавров.

Руски министар је нагласио да су санкције и непоштено политичко и економско надметање негативно и деструктивно утицали на стабилност у свијету, али да је Русија ипак спремна да обнови односе са ЕУ, али овај пут са више опреза, преноси ТАСС.

"Они који познају Русе свјесни су тога да за нас није типично да се увриједимо и будемо злопамтила. Уколико ЕУ једног дана осјети потребу за повратком на нормалне односе, ми ћемо прихватити и подићи сарадњу до нивоа на ће наши партнери бити спремни", закључио је Лавров.

 Извор: Срна