latinica  ћирилица
13/07/2017 |  17:46 | Аутор: РТРС

О раду Савјета министара на наредној сједници парламента

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић изјавио је данас у Сарајеву да актуелни Савјет министара БиХ има најбоље резултате рада у односу на претходне сазиве.
Савјет министара - Фото: СРНА
Савјет министараФото: СРНА

Он је подсјетио да ће на наредној сједници Представничког дома парламентарна БиХ бити представљен Извјештај о раду Савјета министара БиХ у 2016. години.

"Презентација ће бити направљена на бази компаративне анализе рада овог и било ког другог Савјета министара, посебно у времену када су чланови Савјета министара били из опозиционих партија, које сада као нису задовољне радом овог Савјета", истакао је Звиздић на конференцији за новинаре.

Он тврди да анализа показује да актуелни сазив Савјета министара има најбоље параметре.

"Савладали смо све дугогодишње застоје и у области европских интеграција и економског развоја, регионалне сарадње, јачања владавине права и свих других приоритета", навео је Звиздић.

Он је констатовао да ће се у наредном периоду, након представљања Извјештаја видјети шта ће с тим у вези одлучити свака странка.

Извјештај о раду Савјета министара у 2016. години, који је добио негативно мишљење више парламентарних комисија, био је на дневном реду сједнице Представничког дома 5. јула, али је расправа о њему одгођена за наредну сједницу, која ће бити одржана 26. јула.

Извор: СРНА