latinica  ћирилица
13/07/2017 |  14:46 ⇒ 14:47 | Аутор: РТРС

Матић се "бори" за Јунајтед, Невил се чуди Челсију

Српски репрезентативац Немања Матић наводно тренира одвојено од првог тима Челсија, јер покушава да избори трансфер у Манчестер Јунајтед.
Немања Матић - Фото: Novosti.rs
Немања МатићФото: Novosti.rs

Бивши бек Манчестер Јунајтеда Гери Невил сматра да би долазак Матића био паметан потез Јунајтеда.

"Мајкл Карик очиглено има још само једну годину да игра, не може да наступа свеке недјеље, па им је потребан играч који може да ради исти посао. Немања Матић би био способан за то. Мислим да је Јунајтеду потребан везиста који зна да држи лопту. Морган Шнајдерлин је отишао прошле сезоне, а Бастијан Швајнштајгер није играо. Очигледно је да им је потребно појачање ту, а Матић би био савршен. Чудно је што га Челси пушта јер је он одличан са Нголом Кантеом. Нисам сигуран зашто га продају, вјероватно имају замејну", рекао је Невил.

Енглески медији су прије неколико недјеља најавили долазак Србина на Олд Трафорд, али је цијелу операцију стопирао менаџер Челсија Антонио Конте, бијесан што му је Жозе Мурињо "украо" Ромелуа Лукакуа из Евертона.

"Плавци" и "Црвени ђаволи" су послали идентичну понуду "карамелама" за Белгијанца (75+15 милиона фунти), очекивало се да ће се вртити на Стамфорд Бриџ, али се он ипак одлучио за нову шансу код Муриња, овај пут на Олд Трафорду.

Због тога је Италијан стопирао продају Матића за 40 милиона фунти иако је то био план клуба јер није успио да продужи уговор са Србином иако преговори трају већ 18 мјесеци.

У међувремену се у причу наводно укључио и милански Интер, али је питање да ли ће Матић жељети да игра за клуб који не наступа у Европи сљедеће сезоне.

Међутим, врло је вјероватно да Челси одуговлачи са продајом Матића док не комплетира трансфер Темуеа Бакајока из Монака, али би то могло да промени ситуацију у редовима Јунајтеда јер се спекулише да Мурињо и даље покушава да доведе Рађу Најнголана из Роме.

Извор: Б92