latinica  ћирилица
13/07/2017 |  14:02 | Аутор: РТРС

Чавара тврди - Живот ми је био угрожен

Предсједник Федерације БиХ Маринко Чавара изјавио је данас у Сарајеву да га је 5. јула на ауто-путу Какањ-Зеница према Лашви пратило најмање једно возило, те да је осјетио да му је живот угрожен.
Маринко Чавара (фото: oslobođenje.ba) -
Маринко Чавара (фото: oslobođenje.ba)

Чавара је на конференцији за новинаре рекао да је његов возач возио службени аутомобил "ауди" до наплатне кућице у Какњу, те да је он тада прешао на мјесто возача јер су се зауставили како би возач очистио вјетробранско стакло.

"Уочио сам возило паркирано уз браник с лијеве стране и примијетио сам да ме непомично гледају без реакције, што ми је било сумњиво јер смо се ту налазили пет минута и никада до сада нисам видио заустављена возила. Намјерно сам се задржао да прође још један камион, а затим се полукружно окренуо у правцу Зенице. Возило је кренуло за нама. Возио сам 110 километара на сат како бих провјерио да ли ме прате, а они су возили за нама с растојањем од 100 метара, испричао је Чавара.

Он је додао да их је након шест километара то возило претекло, те да је држало одстојање на 500 метара, преносе федерални медији.

"Како смо се приближавали силаску с ауто-пута Биљешево, аутомобил је успорио поред паркираног комбија у зауставној траци и разговарали су", појаснио је Чавара.

Према његовим ријечима, како се његов аутомобил приближавао, комби је кренуо, али га је пропустио, док је друго возило било паркирано код подвожњака испред ауто-пута, а комби се двоумио да ли да скрене или настави возити.

"Да сам скренуо ка подвожњаку живот би ми био угрожен јер бих био блокиран. Кренуо сам ка Зеници. Осјетио сам несигурност и због цјелокупне ситуације све сам пријавио надлежним институцијама. Не желим прејудицирати ништа, али тражим одговор од надлежних институција", рекао је Чавара.

Чавара је додао да је у моменту овог инцидента ишао кући у Бусовачу, те да није био под полицијском пратњом, јер им је дао слободно, пошто је сматрао да му пратња није потребна.

Извор: Срна