latinica  ћирилица
13/07/2017 |  10:35 ⇒ 11:30 | Аутор: РТРС

Изјава Куртулмуша највише штети Бошњацима

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Милица Марковић оцијенила је да изјава замјеника турског премијера Нумана Куртулмуша да је БиХ дио Турске највише штети Бошњацима и политичком Сарајеву који су декларативно најгласнији заговорници бржег приступања БиХ ЕУ.
Милица Марковић - Фото: архив
Милица МарковићФото: архив

"Не вјерујем да је бошњачким менторима са Запада добро легла Куртулмушова изјава да Турска види БиХ као свој дио. Турска се за вријеме Ердоганове владавине удаљила од чланства у ЕУ више него икад, тако да је изјава замјеника турског премијера највише штете нанијела управо бошњачкој политици", рекла је за "Еуроблиц "Марковићева, која је и члан Предсједништва СНСД-а.

Политички аналитичар Гостимир Поповић навео је да Куртулмушова изјава представља континуитет у агресивној турској политици на Балкану и да бошњачким политичарима годе такве изјаве.

"Да је којим случајем неко од највиших званичника Русије или Србије дао негдје некад сличне изјаве о Републици Српској као дјелу њихових држава вјерујем да би у Сарајеву кренула вриска до небеса", рекао је Поповић.

Куртулмуш је на комеморацији у Поточарима 11. јула назвао БиХ дијелом Турске.

Извор: Срна