latinica  ћирилица
12/07/2017 |  15:16 ⇒ 17:56 | Аутор: РТРС

Индустријска зона Крупац добила додатне погодности за улагање (ВИДЕО)

Одлуком Скупштине општине Источна Илиџа индустријска зона Крупац која обухвата површину од 135,5 хектара добила је додатне погодности за улагање.
Источна Илиџа - пословна зона - Фото: РТРС
Источна Илиџа - пословна зонаФото: РТРС

Близина аеродрома Сарајево ,те ауто- пута 5Ц који је само 5 километара удаљен од ове зоне као и бројне олакшице од општине створили су повољну климу за улагање инвеститора. Овим пројектом у општини очекују да ће привући бројне инвеститоре и из других дијелова Источног Сарајева, регије и федералног Сарајева.

Бојан Лубура је међу првима искористио ову скупштинску одлуку и одлучио да улаже у ову општину. Тренутно на терену припрема замљиште за грађевинске радове за нову халу у којој би за неколико мјесеци могла заживјети производња школског намјештаја.

- Сматрам да је ово фер и коректно, јер даје простора сваком инвеститору да ради и да се задржи на овом простору. Овдје је магистрални пут који доста значи овој индустријској зони јер је самим тим наслоњен на град Сарајево. Близина аеродрома нам је превасходно смо ми и због тога почели да градимо овдје - истакао је инвеститор Бојан Лубура.

Пројекат који је општина назвала " Од моста до моста - привредника никад доста" замајац је за развој привреде . Тренутно на овом подручију послује 15 привредних субјеката на простору од 7000 квадратних метара који запошљавају око 200 радника. Повољним условима те цИјеном земљишта ,која је готово преполовељна , јача и заинтересованост потенцијалних улагача.

- Циљ нам је да у наредне три године број запослених и површину ових пословних простора ако ништа удвостручимо, а и сигурно да учинимо да она буде веће и од тога - рекао је начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић.

Од усвајања скупштинске одлуке три заинтересована привредника су почела да улажу у ову пословну зону. Очекује се да до краја године још пет инвеститора почне да ради, а требало би да буде отворено до стотину радних мјеста.