latinica  ћирилица
12/07/2017 |  15:02 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

У четвртак сунчано и пријатније вријеме (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се у јутарњим часовима очекује претежно облачно вријеме, уз могућност слабе кише или краткотрајних пљускова с грмљавином, а током дана биће сунчано уз умјерену облачност.

У ноћи између сриједе и четвртка на сјеверу, затим и истоку могући су пролазни пљускови са грмљавином, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Падавине ће до јутра престати у већини предјела, само ће на истоку и сјеверу бити облачно, понегдје уз могуће краткотрајне пљускове.

Током дана у већини предјела ће бити претежно сунчано и свјежије вријеме у односу на претходне дане, док ће у Херцеговини остати веома топло.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, сјеверног и сјевероисточног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од 14 до 20, на југу до 23, а највиша дневна од 24 до 30, на југу до 34 степена Целзијусова.

У Републици Српској и ФБиХ данас је било сунчано уз умјерену облачност.

Температура ваздуха измјерена у 14.00 часова: Бјелашница 18 степени, Чемерно, Хан Пијесак и Мраковица 27, Калиновик, Србац, Соколац 29, Ливно и Сребреница 30, Невесиње, Бихаћ, Неум, Сански Мост, Сарајево, Тузла, Бијељина, Добој и Зворник 31, Мркоњић Град, Рибник, Шипово, Бањалука и Мркоњић Град 32, Бугојно и Зеница 33, Билећа, Фоча, Рудо, Вишеград, Билећа и Требиње 35, Груде 36 и Мостар 38 степени Целзијусових.

Извор: СРНА