latinica  ћирилица
12/07/2017 |  12:32 ⇒ 12:39 | Аутор: РТРС

Нови снимак туче у Грчкој у којој је смртно страдао Американац

Грчки медији објавили су нови снимак туче у којој је убијен туриста САД на Закинтосу, после чега је ухапшено девет људи, међу њима седморо српских држављана.
Хапшење на Закинтосу (Фото: kathimerini.gr) -
Хапшење на Закинтосу (Фото: kathimerini.gr)

Грчки портал "Прото тема" објавио је снимак сигурносне камере једног кафића кроз чији се излог види цијели ток туче. Послије десетак секунди снимка у кадар утрчава Бакари Хендерсон, кога обара један младић. Американац удара у паркирани аутомобил, затим га група младића обара на земљу и шутира десетак секунди. Убрзо неколико младића прекида тучу и одгурује друге момке. Туча престаје, а на остатку снимка се види како Хендерсону покушавају да помогну.

Исти портал је објавио и изјаву, како се наводи, "српског избацивача", који је "прекинуо тишину и испричао шта се догодило".

"Те вечери је била гужва у клубу. Хостеса, која је била српског поријекла, имала је слободан дан, али је дошла у клуб, гдје се дружила са Американцима, међу којима је била и жртва. Причала је са њима, шалила се и добро забављала. У клуб је у том тренутку било и пуно Срба, од којих је један пришао дјевојци и рекао ‘Зашто се дружиш са Американцима?’, пријетећим тоном. Американац је вербално одреаговао, а Србин му је задао ударац у лице. Онда је Американац узео флашу и ударио Србина у главу. Тада је све почело. Дејвојка је почела да их раздваја, а жртва је грешком ударила девојку лактом и њој је почела да цури крв. Дошла је да ми тражи помоћ и ја сам улетио да их раздвајам. Почеле су да лете пепељаре, а Американац је изашао из локала и почео да трчи, а за њим су кренули момци из српске екипе, ја и грчки бармен. Сјећам се да сам га једном ударио песницом у лице и два-три пута по тијелу, али не по глави. Када сам ја отишао, маса Срба је немилосрдно наставила да га туче по цијелој глави и тијелу“, рекао је српски избацивач.

Адвокатица једног од осумњичених рекла је да "постоји "повољнији снимак"  од онога што пише у оптужници, на којем се види радња сваког од оптужених, и да ће инсистирати да се поступак води на српском језику.

Министарка правде Србије Нела Кубуровић изјавила је да су српски органи у контакту са породицама ухапшених на Закинтосу и да прате ситуацију. Она је додала да ће Министарство правде пружити сву неопходну помоћ.

Извор: Б92