latinica  ћирилица
11/07/2017 |  15:41 ⇒ 17:51 | Аутор: РТРС

Неколико мјеста око Бањалуке без воде! (ВИДЕО)

Због тропских температура и повећане потрошње воде мјештани бањалучких насеља Драгочај, Рамићи, Мишин Хан, Поткозарје, Верићи, Пискавица и Пријаковци од јуче немају воду.
Пискавица - Фото: РТРС
ПискавицаФото: РТРС

Из Водовода позивају све грађане на рационалнију потрошњу воде.

Прекиди у снабдијевању водом у многим бањалучким приградским насељима подигли су грађане на ноге. На високим температурама вода је пријеко потребна, а мјештани Пискавице кажу да већ два дана преживљавају агонију која се више не може поднијети.

Станоја Зрнић, из Пискавице, истиче да је најтеже када је ријеч о напајању стоке, а ни његовим комшијама нимало није једноставно да преброде овакво стање.

Мјештани Пискавице наводе да су се у више наврата обраћали Водоводу, али, кажу, конкретан одговор када ће се нормализовати снабдијевање нису добили.

Радован Зрнић, из Пискавице, каже да су им у Водоводу поручили да се стрпе, али да то није рјешење, јер су Пискавичани дали новац за прикључак, а сада немају воде.

У Водоводу кажу да је због повећане потрошње дошло до пада притиска, што је изазвало прекид у водоснабдијевању.

Тренутно се од Туњица према Пискавици системи водоснабдијевања пуне и очекује се нормализација стања, али уз услов да се вода рационално троши, односно да се престане са залијевањем башта, воћњака, зелених површина и слично.

У Пискавици се надају да ће воду добити ускоро, али истичу да Водовод тиме што не не испоручује воду већ два дана, крши уговор који су потписали са њим.

Док не добију воду из градског водовода у домаћинствима, мјештани Пискавице, кажу, сналазе се како знају и умију. Малобројни користе воду из бунара, чији је ниво, због велике суше, такође низак.