latinica  ћирилица
11/07/2017 |  14:13 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Рјешавати специфичне проблеме рубних општина у Српској (ВИДЕО)

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да би политичари требало много више да ураде како би били ријешени специфични проблеми које имају рубне општине у Српској.
Чубриловић у Дрвару - Фото: РТРС
Чубриловић у ДрваруФото: РТРС

Чубриловић се данас у Источном Дрвару састао са начелницом ове општине Милком Иванковић. Повод састанка био је развој општине, те чување интереса српских повратника.

Шумарство је основна дјелатност у Источном Дрвару, гдје осим општинске администрације, раде Дом здравља, полицијска испостава и приватне фирме. Предсједник парламента рекао је да је неопходна подршка пограничним општинама попут ове.

Чубриловић је навео да сматра да је неопходно подржати развој ове општине, без обзира на њихове тренутне потребе, али гледајући стратешки ова општина заслужује пажњу свих органа и институција Српске.

Иванковићева је навела да је ова општина у рангу изразито неразвијених општина, због чега су покренути одређени пројекти за чију је реализацију потребна подршка. Додала је, да иако је општина финансијски стабилна, да јој је потребна подршка институција и Владе Републике Српске.