latinica  ћирилица
11/07/2017 |  10:28 ⇒ 12:55 | Аутор: РТРС

Н. Град: Отворена изложба слика Оливере Шипке (ВИДЕО)

У Галерији у Новом Граду отворена је изложба слика Оливере Шипке, умјетнице из Бањалуке.
Н. Град: Отворена изложба слика Оливере Шипке - Фото: СРНА
Н. Град: Отворена изложба слика Оливере ШипкеФото: СРНА

Документарист Галерије Мирјана Дрљача рекла је синоћ на отварању да је Шипка млади аутор, академски сликар и графичар, која иза себе има бројне изложбе и освојила је бројне награде, међу којима и награду за најбољег просвјетног радника, с обзиром да је наставник ликовне културе.

Према њеним ријечима, Шипка је свестран стваралац, поред графике, бави се модним дизајном и урадила је неколико значајних пројеката у тој области.

"Оливера живи у модерном свијету, али се враћа традицији, оно што на својим сликама доноси је прави квалитетни приступ, као да омеђава друштвена сјећања. Она кроз мотиве доноси класичне симболе наше културе, за своје сликарство каже да је искрено, приповједачко и помало исповједачко", навела је Дрљача.



Ауторка каже да је до сада имала 14 самосталних и више од 150 колективних изложби.

"Ова ижложба је посебна за мене, јер је омаж Вуку Карџићу, његовом родном Тршићу", рекла је Шипка.

Она каже да су за инспирацију послужиле ствари с којима је живио, које је кроз унутрашњи психички филтер и посебним ликовним елементима преточила у слике.

Начелник општине Мирослав Дрљача, који је отворио изложбу, рекао је да се традиционално поводом Петровдана - Дана општине, као једна од манифестација организује и изложба слика.

"Осим тога, у Галерији се у контунуитету организују изложбе што у наш мали град доноси дешавања из културних центара", додао је Дрљача.

Изложба слика коју чини 13 дјела биће отворена до 22. јула.

Извор: СРНА