latinica  ћирилица
11/07/2017 |  09:08 ⇒ 09:11 | Аутор: РТРС

Нових 1.800 паркинг мјеста код УКЦ идуће године

Изградњом нових 1.800 пакинг мјеста могао би до наредне године бити ријешен проблем који је годинама присутан код Универзитетског клиничког центра Републике Српске.
Нових 1.800 паркинг мјеста код УКЦ идуће године (Фото: V.Stojaković) -
Нових 1.800 паркинг мјеста код УКЦ идуће године (Фото: V.Stojaković)

Нови паркинг превиђен је иза зграде техничкоекономског блока, који би топлим коридорима био повезан са свим објектима у саставу УКЦ РС.

"Планирамо да изградњу новог паркинг простора, у складу с будућим регулационим планом, ријешимо истовремено с реконструкцијом УКЦ РС, а рок за завршетак радова је 2018. година", казали су у УКЦ.

Према њиховим ријечима, одлуку о начину финансирања и о евентуалним партнерским односима с градом или неким другим партнером донијеће Влада Српске.

"Тренутно немамо процјену колико ће коштати изградња паркинга и евентуално наплаћивање зависиће од модалитета финансирања изградње", истичу у.

Како су рекли, тренутно располажу с око 700 паркинг мјеста, а стварне потребе износе око 3.500 паркинг мјеста.

"Нажалост, и поред релативно великог броја паркинг мјеста у кругу УКЦ због великог броја грађана који користе здравствену заштиту у нашој установи, те запослених који приватним возилима долазе на посао, стварају се гужве и паркира се на мјестима на којима то није дозвољено", додали су у УКЦ.

Извор: Независне