latinica  ћирилица
03/07/2017 |  15:24 | Аутор: РТРС

Руски научници: Никола Тесла је уништио метеор и спасио Земљу

Катастрофу у Сибиру 1908. спријечио наш геније. Огромни астероид 1908. године уништила експлозија коју је научник генерисао са торња у Вондерклифу.
Никола Тесла (архив) -
Никола Тесла (архив)

Излагање др Џозефа Нута из НАСА центра "Годард спејс" прошле недјеље на конвенцији Америчког геофизичког савеза - како се гигантски астероид креће према нашој планети, и како не постоји баш ништа што би људи могли да учине да спријече катастрофу - покренуло је лавину расправа на специјализовним форумима на тему да ли су Земља и човјечанство у могућности да се одбране од удара из свемира.

Међутим, један ток ових дискусија посебно је интересантан. Поново је бачено свјетло на хипотезу елитних руских научника који су 2008. године, на стоту годишњицу велике Тунгуске експлозије, Николу Теслу означили као тадашњег спаситеља човјечанства, пишу "Новости".

Тунгуску мистерију из 1908. је једино тако могуће логично објаснити, као дјело српског научника. Иза ових тврдњи стало је десетак најугледнијих научника, међу којима су тројица академика Руске академије, руководилац Сибирског комитета за истраживање експлозије из Новосибирска, још двојица ветерана тунгуских истраживачких експедиција, затим физичари, астрономи, љекари...

Укратко, огромни астериод који се приближавао земљи те 1908. уништио је енергетски стуб дијелом генерисан из Теслиних торњева у Вондерклифу на Лонг Ајленду и у Колорадо Спрингсу. Разорни сноп се самоактивирао из гротла некадашњег мегавулкана у централном Сибиру у тренутку када је камен из васионе, велик попут фудбалског игралишта, прелетао ову територију. Према теорији, астероид је својом накупљеном енергијом током лета активирао енергију ускладиштену у Земљиној утроби.

Тунгуска експлозија уништила је око 2.000 квадратних километара шуме, једна планина је нестала, док се у централном дијелу појавило језеро. Процјењује се да је била јачине 20 нуклеарних бомби бачених на Хирошиму, али срећом, нико није погинуо. Евники, народ који је живио на овом подручју, мјесец дана раније, на позив својих шамана, преселио се око 100 километара даље од срца детонације. Остао је један човјек и он је успио да преживи и да пренесе причу...

Од 1927. до данашњних дана, Руси непрекидно покушавају да одгонетну шта се догодило у Сибиру, а посљедњи велики научни покушај разрјешења мистерије био је уочи стогодишњице догађаја. Научници су чињенично утврдили да је свијет још 1907. упао у неку врсту депресије и вјеровања да ускоро слиједи катаклизма. Забиљежено је и да је Конан Дојл (писац Шерлока Холмса и челник утицајне "Златне зоре") најављивао крај.

Три мјесеца прије експлозије над Европом, Русијом и Атлантиком, почело је да се појављује чудно свјетло. Учестале су "бијеле зоре". Четири дана уочи експлозије, та ноћна пражњења у атмосфери су била видљива у свим већим градовима Европе, а професор Вебер са Универзитета у Келну је од 26. до 30. јуна у својој лабораторији забиљежио чудне магнетне таласе кроз Земљину кору који су осцилирали свака три минута у периоду од 18 сати до 1.30. Испоставило се касније да су у ово вријеме Теслини торњеви у САД радили пуном паром.

Тунгуска експлозија (Фото: davidreneke.com)

Трансфер преко Сјеверног пола

У вријеме Тунгуске експлозије адмирал Роберт Пери, Теслин пријатељ, ишао је у другу експедицију освајања Сјеверног пола. Према свједочењу адмираловог секретара Џорџа Шерфа, који је ФБИ предао доста докумената везаних за Теслу и адмирала, српски научник је Перију рекао да ће покушати да с њим ступи у контакт 30. јуна 1908. (на дан експлозије) преко таласног топа, те да он забиљежи на Сјеверном полу шта ће се догодити и да му јави по повратку. Пери се вратио годину касније. Забиљешке су вјероватно у ФБИ-у, а руски научници тврде да је надземни дио трансфера енергије ишао дијелом преко Сјеверног пола.

Академик Дмитриј Стербеков, специјалиста за високоенергетску физику, указује на то да је Тесла у своје време сматран генијем резонанце. Још 1896. је џепним резонатором у лабораторији за неколико минута изазвао земљотрес у Нјујорку од којег су пуцали зидови зграда.

“Ни данас огроман број професора не разуме Теслину примјену ресонанце“, говори Стербеков – “Такозване муње или електрицитет који је слао из Америке до других тачака на планети нису се простирали у концентричним круговима, или праволинијски, већ су мијењали видљиве смјерове да би стизали тамо гдје су упућени. У то вријеме забиљежено је да су торњеви били изузетно активни, а у прилог Теслиној интервенцији у Сибиру говори и податак да је крајем 1908. у три наврата из Конгресне библиотеке позајмљивао детаљне карте централног Сибира“.

Др Олга Ткаченко заступа став да се 1908. Земља одбранила сама, али и да је имала велику помоћ српског генија. Она стоји на становишту многих научника да је планета, као и сва небеска тијела, живи организам који је у стању да се брани од агресора. Своје тврдње илуструје космичким феноменом из 1994, када се највећа планета Сунчевог система, Јупитер, нашла на мети огромне Шумејкер-Леви комете, која је могла да је избаци из орбите.

Наиме, Јупитер је двије године прије удара почео да емитује огромне количине енергије у сусрет агресору. Када је комета пришла, усљед огромне енергије распала се на 20 мањих, које је Јупитер успио да апсорбује. Ткаченкова тврди да се исто догодило и 1908. и додаје да је, као и шамани који су евакуисали свој народ, и Тесла унапријед знао гдје ће и када наступити удар. Реаговао је мјесецима унапријед.

Уз ограду да је у питању хипотеза, руски академици тврде да је Тунгуску експлозију могуће објаснити само Теслом. А документи о Тесли у власништву су ФБИ.

Извор: Новости