latinica  ћирилица
27/06/2017 |  21:37 ⇒ 21:39 | Аутор: РТРС

Добој обиљежио Дан града

Градоначелник Добоја Обрен Петровић изјавио је вечерас да ова локална заједница предузима све активности на реализацији МЕГ пројекта /општинско еколошко и економско управљање/ и стицању БФЦ сетрификата /за повољно пословно окружење/ како би унаприједила рад локалне управе, услуге грађанима и привукла инвеститоре.
Добој - дан град свечана академемија - Фото: СРНА
Добој - дан град свечана академемијаФото: СРНА

"Трудимо се да овај град учинимо бољим и отворенијим за све који желе да га посјете, да уложе у његов развој, као и да учинимо све да допринесемо његовом развоју", рекао је Петровић на свечаној академији, организованој поводом Дана града - Видовдана.

Петровић је навео да је у претходном периоду реализовано више капиталних пројеката и да су резултати видљиви.

"Нико не може оспорити чињеницу да се у граду Добоју у континуитету гради, да је реконструисан велики број градских улица, да су значајна средства уложена у водовод, топловодну мрежу, те саобраћајну сигнализацију", нагласио је Петровић и најавио наставак инфраструктурних радова.

Као потврду да се заједно може боље, Петровић је подсјетио да је у обнову ове локалне заједнице након катастрофалних поплава из 2014. године, средствима Владе Републике Српске, иностраних пријатеља и локалног буџета до сада уложено око 40.000.000 КМ.

Он је најавио наставак подршке пројекту заштите од поплава.

Свечаној академији присуствовали су замјеник министра одбране БиХ Борис Јеринић, делегат у Вијећу народа Републике Српске Енес Суљкановић, народни посланици, припадници Оружаних снага и МУП-а Републике Српске, представници градова Ћуприје и Бачке Паланке, начелник општине Теслић Милан Миличевић, предсједник СДС-а Вукота Говедарица, представници вјерских заједница, невладиних организација и званице из области привреде и културе.

Градоначелник Добоја је на академији уручио овогодишња признања заслужним појединцима и колективима.

Плакета града за 2017. годину, уз новчани износ од 5.000 КМ, додијељена је Богдану Николићу за истакнута залагања на пољу друштвено-политичког рада, те Крешимиру Зубаку због изузетног залагања за мир и толеранцију у Добоју.

Амблем града уручена је предузећу "Оморика рециклажа" из Јоховца за изузетна остварења на пољу иновација и очувања животне средине и хуманитарној организацији "Међународни форум солидарности" за изузетна залагања у области хуманитарног рада.

Новчана награда од 3.000 КМ додијељена је Одбојкашком клубу инвалида "Добој" за изврсне резулатате у области спорта и кореографу Милану Маслићу за изузетна залагања на пољу очувања културе и традиције.

Вечерас су се представили и ученици генерације добојских основних и средњих школа.

Свечана академија одржана је у Центру за културу и образовање.

Сутра је у 10.00 часова предвиђено је полагање вијенаца на спомен-обиљежја у граду, а од 19.00 часова и наступ културно-умјетничких друштава на стадиону Спортских игара.

Извор: Срна