latinica  ћирилица
27/06/2017 |  15:16 | Аутор: РТРС

Ђоковић: Бекер може да рачуна на мене

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић понудио помоћ бившем тренеру Борису Бекеру, који је банкротирао.
Новак Ђоковић и Борис Бекер (Фото: StarSport) -
Новак Ђоковић и Борис Бекер (Фото: StarSport)

"Када сам сазнао за Борисове проблеме, одмах сам га позвао. Рекао ми је да читава ситуација није толико драматична и да су медији преувеличали. То је све што знам. Видјећемо се сада у Лондону", рекао је Ђоковић.

Новак игра на турниру у Истборну пред почетак Вимблдона, гдје ће се видјети са Бекером, са којим је, послије три веома успјешне године, недавно прекинуо сарадњу.

"И даље смо пријатељи... Не сарађујемо више, али смо блиски. Волим га као особу, а као тренер ми је много помогао и у животу и каријери. Увијек ће бити ту за њега. Као што сам и њему рекао - ако икако могу да му помогнем, може да рачуна на мене", рекао је Ђоковић.

Један од најбољих тенисера данашњице је током сарадње са Бекером освојио шест Грен слем титула - два пута Вимблдон, два пута Отворено првенство Аустралије, и по једном Ју-Ес опен и Ролан Гарос.

Бекер је званично банкротирао прошле седмице, након што је Стечајни суд у Лондону одбио захтјев његових адвоката да му се омогући још једна шанса за исплату дугогодишњег дуга. 

Бекер има 49 година, тренутно званично живи у Лондону, а након што је напустио мјесто тренера Новака Ђоковића, запослио се као коментатор на Евроспорту.

Извор: Агенције