latinica  ћирилица
27/06/2017 |  14:22 ⇒ 14:24 | Аутор: РТРС

Теодосић: Готово сигурно напуштам ЦСКА, желим у НБА

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Милош Теодосић рекао је да готово сигурно неће остати у екипи ЦСКА из Москве, да још не зна шта ће се дешавати, али да би волио да оде у НБА лигу.
Теодосић - Фото: Getty Images
ТеодосићФото: Getty Images

"Како ствари стоје, готово сигурно нећу остати у ЦСКА, а за остало, искрено, ни ја још не знам. Сигруно је да је одлазак у САД нешто о чему озбиљно размишљам, волио бих тамо да наставим каријеру. Први пут сам о томе најозбиљније размишљао. Стварно ми је то жеља, али видјећемо како ће се ствари одвијати", рекао је Теодосић новинарима на Сребрном језеру.

Теодосић је на Сребрном језеру отворио свој камп за дјецу, која ће до 18. августа тренирати са врхунским стручњацима.

Он је рекао да му је драго што има много дјеце у кампу, што су сви срећни и додао да се трудио да им се омогуће максимални услови, да раде што квалитетније.

Упитан о очекивањима уочи Европског првенства у септембру, Теодосић је рекао да има времена за причу о томе, али је додао да је важно у каквом саставу ће наступити Србија.

"Битна ствар која не може да се занемари јесте ко ће се одазвати, у каквом саставу ћемо бити. Биће тешко Европско првенство, можда први пут у посљедњих неколико година идемо на првенство са већим очекивањима него обично. Има времена до почетка, прво да се одморимо до припрема", навео је капитен српске репрезентације.

Новинаре је занимало и да ли је конкуренција саиграчу из репрезентације Богдану Богдановићу, који је у Београду отворио свој камп.

"Мени Богдан никад не може да буде конкуренција ни по којој ствари", са осмјехом је изјавио Теодосић.

"Помажемо један другоме", додао је он.

Упитан да ли ће завршити каријеру у Црвеној звезди и да ли би могао да буде као капитен фудбалског клуба Партизан Саша Илић, који игра за црно-бијеле и у 39. години, Теодосић (30) је рекао да не размишља о томе.

"Имам још да играм, седам, осам година. Не размишљам о томе", рекао је он.

Извор: РТС